Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cutremur în Vrancea

Saturday, 25 April 2009, 17:32 Sursă: Realitatea TV

Cutremurul s-a simţit în toată ţara şi a început la 20.18.48 şi s-a terminat la 20.23.16. Cutremurul s-a simţit cel mai bine la Focşani, oraşul aflat cel mai aproape de epicentrul seismului. La Bucureşti s-a simţit cu trei, patru grade pe scara Mercali.  Seismul a afectat comunicarea pe rețelele de telefonie mobilă.

Potrivit lui Raed Arafat, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, la numărul de urgenţă 112 nu a fost solicitată asistenţă de nicio persoană.  

Cutremurul înregistrat sâmbătă seară nu face parte din categoria seismelor majore, susţin specialiştii. Invitat la ediţia specială de la Realitatea Tv de sâmbătă seară, Gheorghe Mărmureanu, directorul institutului de fizică a pământului a declarat că astfel de mişcări ale plăcilor tectonice sunt considerate obişnuite în zona staţiei de monitorizare din Vrancea. De altfel, specialiştii apreciază că sunt destul de rare cazurile în care seismele de asemenea magnitudine provoacă pagube sau mai grav victime. 

Ultimul cutremur de magnitudine semnificativă s-a produs în România pe 2 martie. Seismul a avut 3,4 grade pe scara Richter și epicentrul tot în Vrancea. 

Mărmureanu a dat asigurări că niciun cutremur important nu va avea loc în România în următoarea perioadă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri