Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Curtea de Apel Piteşti va decide vineri dacă Penescu, Făcăleaţă şi Constantin vor fi eliberaţi

Thursday, 20 August 2009, 13:29 Sursă: NewsIn

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, judecătorul Paula Coţovanu, şedinţa de judecată va începe la ora 11,30.În cazul în care magistraţii resping recursul înaintat de Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Piteşti, atunci cei trei inculpaţi, din lotul celor 14 persoane trimise în judecată în scandalul de corupţie din fotbal, vor fi puse în libertate, după ce au stat în arest preventiv timp de patru luni.
Tribunalul Argeş a dispus, în data de 18 august, revocarea măsurii arestării preventive în cazul finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, directorului hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă şi fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, însă sentinţa a fost atacată cu recurs de procurorii anticorupţie.

Cornel Penescu a fost arestat în urmă cu patru luni în scandalul de corupţie din fotbal şi, potrivit avocatului său, a depus până în prezent noua cereri de eliberare, fie sub control judiciar, fie pe cauţiune, însă toate au fost respinse.

Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată, în data de 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Florin Prunea, alături de alţi 11 inculpaţi, printre care cinci arbitri, în dosarul corupţiei din fotbal declanşat la jumătatea lunii aprilie.

În sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat în stare de arest preventiv, acţionar majoritar la S.C. PIC S.A. Piteşti, iar prin intermediul acestei societăţi acţionar majoritar la societatea Fotbal Club Argeş Piteşti, s-au reţinut trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă continuată şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Directorul general în cadrul S.C. PIC S.A. Piteşti, Liviu Ilie Făcăleaţă, aflat în stare de arest preventiv, este acuzat de două infracţiuni de complicitate la dare de mită în formă continuată, infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, precum şi infracţiunea de deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri.

În sarcina fostui preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal Gheorghe Constantin, în prezent arestat preventiv, s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri