Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cupa Davis - Victor Hănescu: Vreau să aduc primul punct pentru România

Thursday, 17 September 2009, 15:52 Sursă: REALITATEA.NET

Faptul că românul cel mai bine clasat în ierarhia ATP, Victor Hănescu, va fi cel care va juca primul în barajul de menţinere în Grupa Mondială a Cupei Davis (vineri, de la ora 16.00), cu al doilea jucător al suedezilor, Andreas Vinciguerra, ne dă speranţe că meciul de la Helsingborg ar putea fi câştigat de tricolori, deşi în componenţa team-ului lor se află finalistul de la Roland Garros, Robin Soderling. Însuşi Victor Hănescu este optimist.

"Este bine pentru România că voi juca primul, vreau să joc bine şi să aduc primul punct. Îmi place suprafaţa, la antrenamente a mers totul bine şi am încredere în mine", a spus Victor Hănescu, care nu exclude o surpriză în meciul cu Soderling: "Nu se ştie niciodată, Cupa Davis este diferită de turneele ATP, cred că am o şansă bună". Referitor la decizia lui Andrei Pavel de a nu juca la dublu, Hănescu a spus: "Andrei a luat o decizie bună, pentru că este un meci foarte important pentru România. Poate nu s-a antrenat destul în ultimul timp".

La rândul său, legat de hotărârea sa de a nu juca, Pavel a spus: "Nu mă aşteptam să fie aşa greu să fii şi căpitan, şi jucător. Nu le poţi face pe amândouă la un nivel de sută la sută în acelaşi timp. Am luat această decizie şi pentru viitorul echipei noastre de dublu, care e foarte tânără. Vom juca împotriva unei perechi experimentate. Eu sper ca Tecău şi Copil să repete evoluţia bună din meciul cu Rusia".

În meciul de dublu, România va fi reprezentată sâmbătă de perechea Marius Copil/Horia Tecău, care îi va avea ca adversari pe Simon Aspelin şi Robert Lindstedt. Duminică, Victor Hănescu îl va întâlni pe Robin Soderling, în timp ce Victor Crivoi îl va avea ca adversar pe Andreas Vinciguerra.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri