Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum îşi torturează supuşii membrii familiei regale din Emiratele Arabe - ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE!

Saturday, 02 May 2009, 14:23 Sursă: REALITATEA.NET

Cel care foloseşte diverse metode de tortură este Sheikh Issa bin Zayed al-Nahyan, unul dintre cei 22 de fraţi ai preşedintelui Emiratelor (care este şi prinţ al coroanei din Abu Dhabi).

Timp de 45 de minute, acesta foloseşte un bici pentru vite, instrumente de smuls unghiile şi pentru provocarea de arsuri pentru a-l "pedepsi" pe afgan. Într-un final, membrul familiei regale îşi utlizează şi automobilul Mercedes pentru a trece de mai multe ori peste cel torturat, un vânzător de seminţe din Afganistan, care l-ar fi "înşelat". Mai mult, membrul familiei regale este asistat tot timpul de un poliţist.

Înregistrarea a fost filmată de un angajat al şeicului şi a fost făcută publică de un fost asociat de afaceri al şeicului. Ea a ajuns, însă, până pe biroul preşedintelui Barack Obama. Din acest motiv, liderul SUA ezită să semneze o înţelegere comercială încheiată pe 15 ianuarie între Emiratele Arabe Unite şi administraţia lui George W. Bush. Contractul, în valoare demai multe miliarde de dolari, este unul prin care SUA asigură tehnologie şi echipament nuclear pentru a ajuta Emiratele Arabe Unite să-şi dezvolte domeniul nuclear civil. În schimb, Emiratele se angajează să respecte termenii Tratatului de neproliferare nucleară şi să returneze uraniul îmbogăţit, nu să îl folosească în scopuri militare. 

Înregistrarea vine într-un context deosebit de delicat în SUA, unde preşedintele Obama a denunţat tortura practicată de CIA asupra suspecţilor de terorism în timpul administraţiei Bush. "Ce se vede în înregistrare este una dintre cele mai oribile scene pe care le-am văzut în viaţa mea", a spus Jim McGovern, co-preşedintele democrat al Comisiei Congresionale pentru Drepturile Omului.

"Dacă Emiratele îşi închipuie că vor putea muşamaliza cazul, se înşală", s-a declarat convins McGovern, care a adăugat că măsuri trebuie luate chiar şi împotriva oricăror state care nu respectă drepturile omului, fie ele şi aliaţi importanţi ai SUA. 

Citeşte mai mult...Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri