Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Croitoru: Am discutat cu economişti de prestigiu varianta ca ei să facă parte din guvern

Tuesday, 20 October 2009, 10:07 Sursă: REALITATEA.NET

Lucian Croitoru spune că o unii dintre specialiştii cu care s-a consultat în ultima perioadă cu privire la situaţia economico-financiară a ţării sunt dispuşi să accepte posturi guvernamentale, dar a refuzat să spună numele acestora.

"Am discutat cu ei posibilitatea de a ocupa un post în Guvern. Unii dintre ei nu au declinat posibilitatea acceptării unei invitaţii", a declarat Croitoru, dar a refuzat să îi nominalizeze.

Anterior, prim-ministrul desemnat îi enumerase pe economiştii Laurian Lungu şi Aurel Dochia, pe economistul şef al BNR, Valentin Lazea, Lucian Albu (directorul Institutului de Prognoză) şi pe Gheorghe Oprescu (fostul şef al Consiliului Concurenţei), printre persoanele cu care s-a consultat.

Croitoru a evitat să spună dacă îşi va depune mandatul în caz că nu reuşeşte să-şi găsească majoritatea, precizând că are de gând să utilizeze "până la capăt" cele 10 zile pe care le prevede Constituţia.

Croitoru a anunţat că România are nevoie de aproximativ 3,5 miliarde de euro pentru a remedia situaţia crizei actuală.

"Dată fiind suma 3,5 miliarde de euro de care are nevoie România, este necesară o startegie adecvată pentru a găsi aceşti bani în următoarele 2 luni şi jumătate. Sunt bani necesari epntru a finanaţa structurile statului român", a mai spus premierul desemnat.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri