Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criza are un antidot românesc: 376 de baluri, festivaluri şi serbări într-o lună

Friday, 14 August 2009, 09:58 Sursă: Realitatea TV

Criza are un antidot românesc: distracţia. Această soluţie a fost găsită de autorităţile locale, scriu jurnaliştii de la Gândul. Potrivit unor date prezentate pe site-ul Ministerului Turismului, doar în această lună au loc în România nu mai puţin de 376 de festivaluri.

Jurnaliştii susţin că 92,1% din aceste manifestări sunt plătite din bani publici, fiind organizate de autorităţile locale. Evenimente au fost organizate şi luna trecută, mai puţine însă, doar 295. Dintre acestea, 93,3% au fost organizate cu bani de la bugetul primăriilor, de la consiliile locale sau judeţene.

Jurnaliştii au făcut şi un top al celor mai petrecăreţe judeţe. Harghita conduce detaşat, cu aproape o sută de evenimente în iulie şi august. Multe acţiuni se organizează în această lună în Brăila şi Timiş. Luna trecută printre fruntaşe s-a numărat şi Suceava, cu 26 de astfel de evenimente.

Gândul scrie însă că cele mai exclusiviste manifestări s-au organizat în judeţul Constanţa, acestea fiind plătite de consiliul judeţean, de primării, dar şi de "APDT - Litoral şi Delta Dunării" - o asociaţie compusă din firme de turism private şi autorităţi locale. Potrivit jurnaliştilor, Formula 1 pe apă, dar şi Festivalul ,"Calatis 2009" au fost sponsorizate de Consiliul Judeţean. Ziariştii spun că "Sărbătoarea Lubeniţei" din Văleni, judeţul Olt, dar şi "Sărbătoarea păuniţelor" din Sângeorz Băi, Bistriţa Năsăud, sunt susţinute financiar de consiliile judeţene.

Potrivit jurnaliştilor şi primăriile mici se întrec în a plăti pentru organizarea unor manifestări locale, altele decât zilele satelor sau comunelor. Primăria Ocna Şugatag finanţează "Jocul la şură", iar primăria comunei Ogra – "Fiii satului Ogra". 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri