Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Copiii chinezi visează să devină oficiali corupţi!

Sunday, 06 September 2009, 04:45 Sursă: Realitatea TV

Un post de televiziune din sudul Chinei a pus câtorva elevi, în prima zi de şcoală, aceeaşi întrebare: "ce vrei să te faci cînd vei fi mare"? Nu mică a fost surpriza când, pe lângă răspunsuri clasice de genul "aviator", "profesor" sau "doctor", reporterii au primit următorul răspuns: "oficial corupt, pentru că oficialii corupţi au tot felul de lucruri".

Emisiunea a făcut imediat turul Internetului, iar declaraţiile fetiţei au fost postate pe mai toate blogurile importante din China. Imaginile au stârnit şi controverse: unii apreciază viziunea "realistă" asupra vieţii la un copil de numai şase ani, însă cei mai mulţi denunţă consecinţele corupţiei generalizate din China.

Cel mai populat stat al lumii se află pe locul 72 în topul mondial al corupţiei, întocmit de Transparency International, cu două locuri mai jos decât România. Preşedintele Hu Jintao a afirmat în repetate rânduri că amploarea corupţiei în rândurile administraţiei şi serviciilor publice reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa legitimităţii Partidului Comunist Chinez.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri