Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Controversatul film \"Antichrist\" a fost prezentat vineri în Capitală

Monday, 08 June 2009, 17:12 Sursă: NewsIn

A opta ediţie a TIFF, care a avut loc în perioada 29 mai - 7 iunie, va fi urmată, potrivit organizatorilor, de proiecţii în Bucureşti şi Sibiu ale mai multor filme prezentate la eveniment. Printre acestea se numără şi "Antichrist", care ar putea să nu ruleze, ulterior, şi în cinematografe, după cum au declarat, pentru NewsIn, distribuitorii pentru România.

"Dacă vom considera că, din cauza scenelor de violenţă şi nuditate prezentate, există posibilitatea să nu avem cerere pentru el, am putea chiar să renunţăm la a-l aduce în România. Chiar dacă este regizat de Lars von Trier, pe noi ne interesează şi partea comercială", a declarat directorul Ro Image 2000, Oana Stoenescu.  
Filmele de la TIFF vor fi prezentate la Bucureşti în intervalul 10-18 iunie, atât la Muzeul Ţăranului Român, unde biletul de intrare costă 8 lei, cât şi la Cinema Elvira Popescu, pentru 7 lei/bilet.

La Sibiu, selecţia de filme prezentate la TIFF va fi prezentată între 10 şi 14 iunie, în curtea Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal, la teatrul de vară din Parcul Tineretului şi la Centrul Cultural Habitus.  
"Anchrist" a fost realizat cu un buget de 11 milioane de dolari şi a participat la competiţia oficială de la Cannes, unde actriţa principală, Charlotte Gainsbourg a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună interpretare feminină. Filmul a stârnit atât reacţii pozitive, mai ales în Danemarca, cât şi recenzii negative din partea unor critici şi a presei de specialitate, care au taxat filmul pentru scenele de sexualitate şi violenţă extremă.

Alături de Gainsbourg, în "Anchrist" joacă Willem Dafoe.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri