Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Construcţia a opt spitale regionale va fi amânată din lipsă de bani

Thursday, 22 January 2009, 20:43 Sursă: NewsIn

Proiectul celor 8 spitale regionale este în pericol să rămână fără finanţare. Dacă se vor obţine bani, de la Banca Mondială sau FMI, pe lista de priorităţi este spitalul din Craiova. "În cazul în care va exista finanţare, dar aici chiar am mari dubii, Craiova va fi cu siguranţă printre spitalele care vor fi luate în discuţie", a declarat Irinel Popescu.

Lipsa de bani a blocat construcţia Spitalului Clinic de Urgenţă de la Hărman, judeţul Braşov, care urma să se întindă pe o suprafată de 13 hectare şi să aibă peste 400 de paturi.

Medicii spun că un spital nou ar reduce din banii daţi pentru întreţinerea actualelor clădiri ale spitalelor şi ar rezolva problemele cu transportul pacienţilor de la o unitate medicală la alta.

Şi lucrările de extindere a spitalului judeţean Deva stagnează de luni de zile din lipsa banilor. În noua clădire ar trebui să funcţioneze două săli de operaţie şi câteva saloane de terapie intensivă. Potrivit proiectului iniţial, lucrările trebuiau încheiate din septembrie 2008. Tot din lipsa de fonduri a fost oprit şi proiectul de construcţie a unui spital de urgenţă în apropiere de Deva. Unitatea ar trebui să fie gata până în 2012, dar până acum nu au fost finalizate nici licitatiile pentru alegerea constructorului.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri