Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia de anchetă în cazul Ridzi îşi continuă activitatea

Monday, 06 July 2009, 13:39 Sursă: NewsIn

Democrat-liberalul Cristian Boureanu, care a cerut în fiecare şedinţă a Comisiei de anchetă încetarea activităţii, invocând faptul că împotriva ministrului Tineretului a fost demarată, deja, o procedură judiciară, a solicitat şi în şedinţa de luni să se supună la vot încetarea activităţii Comisiei, aducând ca argument o adresă a procurorului general.

"Am făcut o hârtie către DNA prin care am cerut să ne se confirme, pentru a şti exact în ce situaţie ne aflăm, dacă există oficial declanşată o procedură juridică la nivelul DNA. Am primit un răspuns la solicitare în cursul zilei de astăzi", a spus Boureanu, împărţindu-le colegilor o adresă a procurorului general, în care se specifică existenţa unor "acte premergătoare cu privire la faptele cu care au fost sesizate organele de urmărire penală" în cazul Ridzi. "În momentul de faţă Comisia ar trebui să-şi oprească activitatea de drept", a insistat Boureanu.

"Eu din această hârtie pe care ne-a pus-o la dispoziţie colegul nostru înţeleg că a fost trimisă această solicitare către DNA, dar nu se precizează că a început deja urmărirea, că s-a început deja lucrul la acest dosar, eu cred că aceste demersuri sunt premergătoare începerii lucrului la acest dosar şi putem continua lucrurile în Comisie", a prezentat Nicolae Bănicioiu poziţia PSD în cazul scrisorii prezentate de Boureanu.

Atât social-democraţii cât şi liberalii au anunţat că renunţă la intervenţiile pe procedură, pentru ca audierile să se desfăşoare mai rapid.

"În momentul de faţă avem un document oficial totuşi, venit din partea procurorului general prin care suntem informaţi că există acte premergătoare cu privire la faptele cu care au fost sesizate organele de urmărire penală, sunt proceduri juridice şi conform Regulamentului ar trebui să ne desfiinţăm. Să ştiţi că putem să rămânem în continuare, nu este niciun fel de problemă la o discuţie amicală între deputaţi pe această situaţie. Eu m-am consultat cu colegii mei, nu este niciun fel de problemă, dar în momentul de faţă să ştiţi că funcţionăm ilegal, şi este totuşi procurorul general al României şi cu tot respectul pentru tot ce vreţi să descoperiţi dumneavoastră despre dreptate în ţara asta, nu se poate face persistând în ilegalitate", a insistat Boureanu, care după fiecare intervenţie a continuat să ceară să se constate că această Comisie nu ma funcţionează legal şi trebuie să predea toate actele strânse până acum către Comisia juridică.

Citeşte şi Boureanu cere încetarea activităţii Comisiei Ridzi, prezentând o scrisoare a procurorului general


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri