Coadă la vot: BEC va mări numărul cabinelor de vot din Gara de Nord

Sunday, 22 November 2009, 08:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
Secţia specială de votare din Gara de Nord a fost asaltată de alegători. Încă de la ora deschiderii s-a format o coadă la intrarea în secţie, câteva sute de persoane aşteptând să voteze în cele două urne existente. Procesul de vot durează extrem de mult, spun cei care aşteaptă la coadă, pe oră reuşind să voteze aproximativ 30 de persoane.

În aceste condiţii, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat că \"organizarea secţiei de vot din gara de Nord este obligaţia exclusivă a primarului\", considerând că această secţie de votare ar  fi trebuit să aibă cel puţin cinci cabine de vot. Biroul Electoral Cenrtal a anunţat că se va suplimenta numărul cabinelor de vot de la două la cinci.

Incidentele nu au lipsit de la această secţie de votare. Angajaţii unei firme de pază din Bucureşti au fost verificaţi de autorităţi pentru că au fost aduşi cu maşinile firmei la vot.

De asemenea, trei microbuze cu persoane au fost duse la Secţia 3 de Poliţie, pentru verificări, după ce acestea au fost oprite de forţele de ordine în zona secţiei speciale de votare de la Gara de Nord.

Pentru cetăţenii care nu au domiciliul în Bucureşti, dar vor să voteze în Capitală, au fost organizate 34 de secţii de votare speciale,printre locurile alese de Prefectură figurând Gara de Nord, Gara Obor, Facultatea de Drept a Universităţii, căminele din Politehnică şi Grozăveşti şi câteva spitale.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri