CNA şi IGSU vor colabora pentru informarea cetăţenilor în vederea prevenirii situaţiilor de urgenţă

Thursday, 18 September 2014, 17:02 Sursă: REALITATEA.NET

CNA a analizat, în şedinţa de joi, o adresă primită de la Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit căreia, în ultimii ani, România se confruntă din ce în ce mai des cu situaţii de urgenţă generate de manifestări meteorologice periculoase şi de alte tipuri de risc, cu sau fără relaţie de dependenţă între ele, precum inundaţiile, alunecările de teren, cutremurele, evenimente care afectează din ce în ce mai mult viaţa comunităţilor.

Astfel, gravele inundaţii cu care s-a confruntat România în perioada 2005 - 2013 au generat distrugerea gravă sau avarierea a 93.976 de locuinţe şi decesul a 76 de persoane. De asemenea, incendiile, cele mai frecvente situaţii de urgenţă, afectează anual în România peste 5.500 de locuinţe şi produc aproape 700 de victime.

În acest context, potrivit IGSU, informarea şi educarea cetăţenilor pentru a face faţă dezastrelor constituie un deziderat al activităţii de prevenire a situaţiilor de urgenţă, potrivit mediafax.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri