Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Chrysler a ajuns la un acord cu sindicatul muncitorilor din industria auto americană

Monday, 27 April 2009, 08:02 Sursă: NewsIn

Membrii sindicatului muncitorilor din industria auto americană (UAW) încă trebuie să voteze asupra constractului de reducere a costurilor, potrivit unui comunicat publicat duminică. Angajaţii reprezentanţii de sindicatului muncitorilor din industria auto canadiană au aprobat, la rândul lor, un contract care ar putea reduce consturilor producătorului auto cu 240 milioane dolari canandieni (197 milioane dolari) anual.

Astfel, încercările grupului Chrysler de evitare a unui faliment impus de guvern beneficiază de noi acţiuni de sprijin. Angajaţii care fac parte din sindicat trebuie să accepte să lucreze sub un contract mai puţin generos, pentru ca producătorul american să poată forma o alianţă cu Fiat SpA şi să poată primi alte ajutoare financiare din partea guvernului Statelor Unite şi Canadian.

"Şansele ca grupul să reuşească sunt mai mari acum, dar nu aş putea spune că pericolul a trecut cu totul", a spus Erich Merkle, un analist independent al industriei auto.

Chrysler a primit un împrumut de 4 miliarde dolari din partea guvernului la încputul lui ianuarie şi i-au fost promişi alţi 500 milioane dolari. Ar putea primi 6 miliarde dolari drept împrumuturi suplimentare prin încheierea unei alianţe cu producătorul italian Fiat, înainte de 30 aprilie.

"Chrysler continuă să îşi îndrepte atenţia către termenul limită impus de guvernul american şi cel canadian. Anunţurile de săptămâna aceasta reprezintă paşi înainte pentru atingerea acestui obiectiv", a declarat Shawn Morgan, un purtător de cuvânt al companiei.

Noul contract UAW trebuie să fie validat de cei 26.800 de angajaţi din Auburn Hills, Michigan, reprezentaţi de sindicat.

Sindicatul muncitorilor din industria auto canadiană reprezintă aproximativ 8.000 din angajaţii Chrysler din Ontario şi a anunţat duminică printr-un comunicat că 87% din voturi au fost pentru aprobarea noului contract.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri