Cercetătorii americani au descoperit o manieră revoluţionară de control al insulinei pentru diabetici

Friday, 17 July 2009, 14:51 Sursă: Realitatea TV

Diabeticii de tip 1, mulţi dintre ei copii, trebuie să-şi controleze în permanenţă nivelul de insulină din organism, iar dacă nu fac un calcul corect, se pot îmbolnăvi grav. Unii pot chiar să moară. Problema va dispărea odată cu pancreasul artificial, de fapt un dispozitiv electronic ataşat de corp şi cuplat la un computer.

Întregul sistem, aflat în prezent în faza de testare, poate măsura doza şi necesarul de insulină din corp pe baza nivelului de glucoză şi al altor câteva alte substanţe din organism.

Cum funcţionează, de fapt? O ecuaţie foarte sofisticată, care diferă de la pacient la pacient dar se face pe baza aceluiaşi algoritm, este introdusă într-un calculator. Acesta este cuplat la aşa-numitul "pancreas artificial". La fiecare 15 minute, dispozitivul trimite date în computer, acesta calculează doza de insulină, iar miniseringa ataşată de dispozitiv o administrează. Iar asta, inclusiv în timpul somnului! Deşi testele sunt abia la început, medicii spun că au toate motivele să fie optimişti.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri