Cel mai subţire televizor din lume a ajuns în România - VEZI GALERIE FOTO

Thursday, 30 April 2009, 13:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Samsung Electronics  a anunţat că noua linie LED high definition, seriile 8000, 7000 şi 6000, care oferă o gamă largă de televizoare, de la 32” la 55” este prezenta din acest weekend şi pe rafturile magazinelor din România.

Aceste televizoare de ultimă generaţie folosesc tehnologia LED ca sursa primară, în loc de lampa fluorescentă cu catod rece (CCFL). Avantajele oferite de televizoarele LED includ un contrast foarte mare, un aspect slim, dar şi economii foarte mari de energie.

 “Aceste televizoare inspirate de natură şi proiectate pentru performanţă dezvăluie o nouă viziune Samsung capabilă să dezvolte imaginaţia consumatorului şi să se adapteze viziunii artistice a fiecăruia dintre noi,” a declarat JeongEon Kim, General Manager Samsung Electronics România pentru REALITATEA.NET.

Fiecare dintre cele trei televizoare LED de la Samsung beneficiază de un contrast sporit al culorilor, datorită sursei de lumină LED. În comparaţie cu lămpile fluorescente cu catod rece, LE D-urile reproduc un negru mult mai intens, dezvoltând o senzaţie specială pentru ochi.

Întreaga gamă de televizoare LED are încorporat un număr de tehnologii inovatoare, pentru a reduce neclaritatea imaginii dar şi alte inconveninete ce afectează de obicei televizoarele LCD în momentul în care sunt redate imagini ce se succed rapid. Toate cele trei serii beneficiază de tehnologia Motion Plus şi au o grosime de numai 2,54 centrimetri. Seria 8000 foloseşte o rată de refresh de 200Hz - de patru ori mai mare decât rata pe care o au alte televizoare. De asemenea, seriile 7000 şi 6000, ce dispun de o rată de refresh de 100Hz, facilitează o vizionare mai plăcută.

LED-urile nu conţin mercur, fapt care le face mai prietenoase cu mediul, dar şi mai sigure în comparaţie cu alte tehnologii. Consumul de energie este redus cu până la 40% în comparatie cel al televizoarelor LCD tradiţionale de dimensiuni asemănătoare.

 

Preţurile acestor televizoare variază în funcţie de serie: astfel televizoarele din seria 6000 au un preţ aproximativ de 6500 de lei, iar cele din seria 7000 au un preţ aproximativ de 7500 de lei. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri