Ceaiul antifoame, unul dintre cele mai comercializate produse la Târgul Agromalim de la Arad

Sunday, 13 September 2009, 13:04 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Cel care comercializează frunzele necesare preparării acestui ceai, Arpad Kovacs, este un cunoscut apicultor din judeţul Arad, şi a spus că persoana care consumă ceaiul nu va mai avea poftă de mâncare, deoarece acesta taie "furia de foame". "Am avut sute de pungi cu frunze pentru acest ceai. Azi (duminică, n.r.), cu câteva ore înaintea închiderii târgului, mai am doar opt pungi. Clienţii au fost din toate clasele sociale, nu se poate spune că doar cei săraci au fost cei care au cumpărat, pe considerentul că nu au ce mânca. Printre clienţi am avut şi persoane din Ungaria, care au fost prezenţi la târg cu diferite produse. I-a distrat când au înţeles despre ce e vorba şi l-au cumpărat", a spus Arpad Kovacs.

Apicultorul arădean a spus că plantele care sunt folosite la prepararea ceaiului antifoame provin în special din zona montană. "Sunt frunze de fructe de pădure, de zmeură, de mure", a precizat Kovacs. Preţul unei pungi cu frunze pentru ceai antifoame este de cinci lei.

În luna august, printre cei care au primit ceai antifoame de la apicultorul din Arad a fost şi preşedintele ţării, Traian Băsescu, aflat în vizită în localitatea Arăneag. Şeful statului a luat punga cu plante şi a spus că acest ceai era mai bun înainte de 1989. Tot la standul apicultorului arădean, Băsescu a primit şi un amestec de miere, polen, vin roşu şi aloe vera, prezentat ca fiind "viagra de Arad".

La cea de a XX-a ediţie a Târgului Agromalim - târg internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje, care s-a desfăşurat în perioada 10-13 septembrie, la Complexul Expo Internaţional din Arad, au fost prezente aproximativ 270 de firme din ţară şi străinătate. Conform organizatorilor, târgul a fost vizitat de peste 10.000 de oameni.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri