Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai mare fabrică de reciclare a deşeurilor electronice şi electrocasnice din Europa de Est s-a deschis lângă Buzău

Wednesday, 29 April 2009, 08:33 Sursă: Realitatea TV

Deşeurile intră pe linia de desfacere care asigură atât dezasamblarea lor cât şi extragerea substanţelor periculoase. "Freonul este absorbit din camera de peretizare, este lichefiat cu ajutorul unei instalaţii care îl transformă în stare lichidă, şi ajunge să fie îmbuteliat în nişte recipiente care ulterior ajung la staţii de tratare", a declarat directorul firmei de reciclare, Radu Clinciu.

Peste 50 de frigidere pot fi distruse într-o oră. Nu degeaba fabrica de reciclare de la Buzău este cea mai mare din Europa de Est. Mai greu se va găsi materia primă, pentru că românii se despart greu de vechile aparate.

Fabrica de reciclare de lângă Buzău are o capacitate de 50.000 de tone pe an, iar investiţia a fost de zece milioane de euro. În prima fază, vor fi 40 de angajaţi, dar până în 2012 numărul lor va creşte de aproape patru ori. Potrivit normelor europene, România e obligată să colecteze anual patru kilograme de deşeuri pe cap de locuitor. Anul trecut s-a adunat mai puţin de un kilogram. Dacă lucrurile nu se îndreaptă, ţara noastră riscă amenzi de 200.000 de euro pe zi.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri