Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CE va da în judecată Bulgaria pentru că nu are o reţea adecvată de distrugere a deşeurilor în Sofia

Friday, 20 November 2009, 17:07 Sursă: NewsIn

În prezent, Sofia se bazează pe depozitul de deşeuri vechi Sudohol care nu îndeplineşte standardele comunitare, deşi capitala ar putea beneficia de fonduri nerambursabile pentru a-şi îmbunătăţi infrastructura privind deşeurile. O soluţie în acest sens se prefigurează abia pentru anii următori, a precizat CE într-un comunicat postat pe pagina sa de internet.

Bruxelles-ul a trimis Bulgariei primul avertisment în octombrie 2007 privind măsurile insuficiente luate pentru a realiza o reţea integrată de instalaţii de distrugenere a deşeurilor menajere din Sofia. Cea mai importantă deficienţă constatată de CE s-a referit la lipsa unui sistem şi a instalaţiilor de recuperare şi distrugere a deşeurilor menajere ale oraşului, a depozitelor temporare de trasfer şi a echipamentelor de pretratare adecvată a deşeurilor.

CE a trimis avertismentul final în decembrie 2008, iar după ce a analizat cu atenţie răspunsul autorităţilor bulgare, Comisia a decis că Sofia nu va avea facilităţile necesare mulţi ani de acum înainte. Deşi autorităţile au luat unele măsuri pentru planificarea unui sistem integrat de management al deşeurilor în Sofia, există încă incertitudini privind momentul în care instalaţiile vor fi funcţionale.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri