Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CE cere Luxemburgului printr-o scrisoare formală să recunoască diplomele românilor şi bulgarilor

Tuesday, 14 April 2009, 17:21 Sursă: NewsIn

Directiva 2006/100/EC, ce adaptează Directiva calificărilor profesionale, prevede că, de la 1 ianuarie 2007, România şi Bulgaria trebuie incluse în sistemul de recunoaştere a diplomelor ce conferă oricărui solicitant ce are o diplomă prin care poate să exercite o profesie reglementată în statul membru de provenienţă să o poată exercita şi într-un alt stat membru. Luxemburgul nu a aplicat însă toate prevederile directivei, a anunţat CE.

Atât timp cât directiva nu este implementată în legislaţia naţională, titularii de diplome din România şi Bulgaria riscă să suporte proceduri birocratice lente şi care nu sunt necesare, înainte de a putea să-şi exercite dreptul de a munci oriunde în Uniunea Europeană, iar potenţialii clienţi ai acestor profesionişti ar putea fi privaţi de ocazia de a beneficia de pe urma experienţei lor, se arată în comunicatul Comisiei.

După decizia Curţii Europene de Justiţie din 2008, autorităţile luxemburgheze au notificat o măsură privind avocaţii, însă aceasta nu este suficientă pentru a transpune integral Directiva respectivă.

Scrisoarea formală este primul pas al procedurii de infringement (încălcare a Tratatului UE).

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri