Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câteva ONG-uri au protestat neconvenţional la sediul BNR, urinând simbolic pe gardul instituţiei

Monday, 30 November 2009, 14:11 Sursă: NewsIn

Astfel, membri ai organizaţiilor neguvernamentale membre ale Platformei pentru Bucureşti au protestat \"pentru o nouă uzurpare a spaţiului public de către spaţiul privat\".

Protestul a fost organizat după ce, în urmă cu câteva zile, Banca Naţională a României a început construcţia unui zid împrejmuitor înspre strada Doamnei, construcţie prin care este interzis accesul pe un teren până de curând public (scările Băncii, cunoscute ca punct de întâlnire pentru tineri).

Potrivit reprezentanţilor Salvaţi Bucureştiul, autorizaţia de construire a gardului a fost emisă în mod ilegal de arhitectul şef al sectorului 3.  Potrivit acestora, sediul Băncii Naţionale a României este monument istoric încadrat în clasa A, iar potrivit legii monumentelor, orice autorizaţie în raza sa de protecţie de 100 de metri trebuie să aibă avizul Direcţiei de Patrimoniu din Ministerul Culturii, aviz care în situaţia de faţă nu există.

Reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale semnalează şi alte astfel de situaţii, în care instituţiile au decis să împrejmuiască terenuri sau parcuri publice:  \"Câteva sute de metri pătraţi ai parcului Cişmigiu au fost de curând împrejmuiţi, iar accesul publicului a fost interzis. Este vorba de terenul din jurul fostei florării aparţinând Horticola, situat lângă Liceul Lazăr. Patriarhia Română a început şi ea în urmă cu aproximativ un an construcţia unui zid înspre bulevardul regina Maria. Prin acest zid se interzice accesul într-un parc până acum cu acces public\", susţin aceştia.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri