Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Carantină într-o localitate din Bistriţa după ce un lup turbat a muşcat trei persoane

Monday, 18 May 2009, 13:30 Sursă: NewsIn

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud a anunţat că măsura va fi valabilă timp de cel puţin trei luni, perioadă în care vor fi vaccinate animalele cu care lupul a intrat în contact, dar şi oamenii. De asemenea, aceştia vor fi ţinuţi sub supraveghere.

Un lup a intrat, duminică, pe o uliţă din satul bistriţean Rebra şi a muşcat trei oameni, unul dintre ei, în stare gravă, fiind transportat la o clinică de specialitate din Cluj.

Potrivit agentului şef Ioan Urdă, şeful Postului de Poliţie Rebra, lupul a intrat mai întâi în curtea familiei Danci din Rebra, zona Valea Lungă, duminică dimineaţa în jurul orei 8.00 şi s-a repezit spre un miel care se afla în ogradă. Ioan Danci (51 de ani) şi Maria Danci (47 de ani) au sărit să apere mielul, dar lupul i-a atacat pe cei doi muşcându-l pe bărbat de mână, iar pe femeie de gât. La ţipetele celor doi, lupul a luat-o la goană prin sat muşcând mai mulţi cai şi câini. Apoi l-a atacat pe un băiat de 17 ani, Ioan Rus, care îngrijea o turmă. Tânărul a vrut să-şi apere oile, dar lupul i-a sfâşiat un picior.

Agentul şef Urdă a declarat că rudele băiatului au alergat lupul prin tot satul până l-au prins într-un loc îndosit unde i-au dat cu bâtele în cap şi l-au omorât.

Toate cele trei victime au fost transportate iniţial la Spitalul Năsăud şi apoi la Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Medicii bistriţeni au decis să trimită băiatul de 17 ani la o clinică din Cluj, deoarece starea lui s-a înrăutăţit. Medicul veterinar din Rebra a luat cadavrul lupului ucis şi l-a transportat la Bistriţa pentru examene de laborator.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri