Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Box: Meciul Diaconu-Branco va avea loc pe 10 aprilie la Roma

Wednesday, 04 February 2009, 16:05 Sursă: NewsIn

Iniţial, Salvatore Cherchi anunţase că meciul va avea loc pe 28 martie, în Italia, dar această dată a fost schimbată fără a se preciza un motiv.

În luna mai a anului 2007, Diaconu l-a învins prin KO tehnic pe americanul Rico Hoye şi a devenit challenger pentru titlul mondial WBC la categoria semigrea. Pe 29 septembrie, Diaconu trebuia să-l întâlnească pe Chad Dawson într-un meci pentru titlu, dar din cauza unei accidentări la mâna dreaptă, în locul românului s-a luptat columbianul Epifanio Mendoza.

Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry. Într-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte în faţa lui Glen Johnson (116-112), la 13 aprilie, şi şi-a păstrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma să şi-l apere în faţa românului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat să boxeze cu românul şi astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.

Meciul campionului mondial Adrian Diaconu, în care acesta trebuia să îşi pună titlul în joc în faţa lui Silvio Branco, trebuia să se dispute la 15 noiembrie, dar a fost amânat, după ce românul s-a accidentat la mână în timpul unui antrenament.

Italianul Silvio Branco are 41 de ani şi a câştigat titlul de campion mondial WBA la versiunea semigrea. El are 57 de victorii, dintre care 34 prin KO, 9 eşecuri (3 prin KO) şi două remize.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri