Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Box - Adrian Diaconu a pierdut titlul mondial WBC în faţa canadianului Jean Pascal

Saturday, 20 June 2009, 03:42 Sursă: NewsIn

Adian Diaconu a intrat în sală pe ritmurile unei melodii interpretată de BUG Mafia şi însoţit de campionul mondial IBF, Lucian Bute.

Prima rundă a fost una cu ritm, trecându-se foarte repede peste perioada de tatonare, Pascal fiind mai agresiv decât Diaconu. În runda secundă, românul a reuşit câteva combinaţii bune, lăsând impresia că aşteaptă momentul pentru un KO. În cea de-a treia rundă, Diaconu a reşit două croşee, unul de stânga şi unul de dreapta, care l-au făcut pe Pascal să se clatine spre final. Următoarea repriză i-a aparţinut lui Pascal, care în runda a cincea l-a trimis pe român la podea, pugilistul de la Interbox fiind numărat.

În repriza a şasea, Pascal a trimis lovituri puternice, care l-au făcut pe Diaconu să se clatine, pentru ca în cea de-a şaptea românul să reuşească nişte combinaţii bune. Diaconu a terminat repriza a opta în colţ, canadianul dezvoltând un asalt pe final. La finele reprizei a noua, Diaconu a primit îngrijiri medicale la ochiul stâng, dar cu toate astea a câştigat următoarea rundă. În cea de-a 11-a, românul a atacat cu toate puterile, fiind foarte aproape să îl pună pe Pascal la podea, după ce în ultimele secunde canadianul a fost doar la primire. În ultima rundă, Rechinul a încheiat în ofensivă, dar cu toate acestea arbitrii nu au fost impresionaţi, desemnându-l în unanimitate câştigător pe Jean Pascal, scor 115-112, 116-112 şi 116-111.

Canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO şi o înfrângere) are 26 ani şi este deţinător al centurii WBO Intercontinental.

Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry. Într-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte în faţa lui Glen Johnson, la 13 aprilie, şi şi-a păstrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma să şi-l apere în faţa românului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat să boxeze cu românul şi astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri