Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Borbely spune că proiectul Roşia Montană \"nu va mişca un pas înainte\" fără noi asigurări

Tuesday, 22 December 2009, 12:59 Sursă: NewsIn

\"Acest proiect nu va mişca un pas înainte, până nu am asigurări că nu va aduce efecte poluante. Deocamdată, eu nu sunt lămurit de acest lucru\", a spus Borbely, adăugând că în prezent adună toate datele legate de proiectul Roşia Montană.

\"Există o decizie definitivă a Curţii de Apel, însă am înţeles că ei (investitorul, n.r.) au făcut un nou PUZ (plan urbanistic zonal, n.r.), iar comisiile de la minister şi comisia româno-ungară analizează toate datele. Ştiu că sunt foarte multe opţiuni\", a mai spus Borbely.

Tot  în cadrul audierilor, ministrul desemnat al Economiei, Adriean Videanu, a declarat că doreşte reevaluarea proiectului de la Roşia Montană şi intenţionează să renegocieze participaţia statului român în proiect, care în prezent este de 19,7%. Videanu a subliniat că va insista să se respecte \"condiţiile exigenţelor de mediu şi conservare a patrimoniului naţional\" şi a afirmat că amânarea beneficiului statului român de pe urma acestui proiect este \"nejustificată\".

Duminică, premierul desemnat Emil Boc a precizat că unul dintre obiectivele programului de guvernare vizează reevaluarea proiectului Roşia Montană, a cărui aprobare \"depinde de expertizele ce vor fi efectuate\".

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri