Boc şi Marko: Aşteptăm decizia CCR şi răspunsul PNL înainte de începerea negocierilor

Sunday, 13 December 2009, 09:41 Sursă: REALITATEA.NET

Liderii celor două partide, Emil Boc şi Marko Bela, au declarat la finalul întâlnirii că au pus la punct câteva dintre principiile actului de guvernare şi că aşteaptă atât decizia Curţii Constituţionale cu privire la validarea mandatului lui Traian Băsescu, precum şi răspunsul PNL legat de intrarea la guvenare.

\"Am continuat discuţiie în jurul nucleului Partidului Popular European din România, PD-L şi UDMR, în vederea constituirii unei majorităţi parlamentare. Am discutat câteva lucruri în plus privind principiile actului de guvernare. Aşteptăm răspunsul de la PNL. O majoritate sănătoasă ar fi una care să conţină PD-L-PNL-UDMR \", a declarat premierul interimar Emil Boc. \"Am făcut o radiografie a ceea ce nu a funcţionat în celelalte alianţe\", a explicat preşedintele PD-L, în legătură cu întâlnirea de duminică.

\"E firesc să ne grăbim. Urgenţa este formarea unui guvern stabil. Am reuşit să convenim principiile pe baza cărora să formăm guvernul. (...) N-am cerut niciun portofoliu pentru că nu am discutat acest lucru. Numai după validarea alegerilor vom putea şi negocia \", a precizat Marko Bela, la finalul reuniunii.

Vineri, reprezentanţii celor două partide au avut o altă întâlnire pentru a discuta variantele pentru formarea unei majorităţi. Sâmbătă, cei de la PD-L s-au întâlnit cu grupul independenţilor din Parlament.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri