Boc: Preşedintele a fost invitat la şedinţa de Guvern, am considerat că este oportună prezenţa sa

Monday, 15 June 2009, 12:34 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
"Preşedintele a fost invitat la şedinţa de Guvern în care am prezentat cele mai importante măsuri cu privire la programul . Având în vedere că şi preşedintele a avut discuţii cu băncile, am considerat că este oportună prezenţa preşedintelui la o asemenea discuţie. Pe de altă parte, eu am fost, sunt şi voi fi un om al parteneriatului, atât al (încheiat cu PSD n.r.), cât şi un partener al preşedintelui, în cadrul puterii executive", a declarat Boc.

Premierul a spus că este important ca "toţi să tragem la aceeaşi căruţă" şi că este prea puţin timp pentru orgolii.

Şeful statului a declarat duminică, la începutul şedinţei extraordinare a Executivului, că România va intra în recesiune şi a sugerat miniştrilor o serie de măsuri pentru redresarea economică. El a cerut Executivului să se încadreze în fondul de salarii şi să restructureze datoria publică pe termen scurt. Băsescu a sugerat Guvernului, printre altele, să stabilească o dobândă în jur de 5% pentru creditele în euro acordate în cadrul programului "Prima Casă".

Prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la şedinţa de Guvern a stârnit nemulţumiri în rândul partenerilor de guvernare de la PSD.  Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a reacţionat duminică, printr-un comunicat, la declaraţiile preşedintelui privind intrarea României în recesiune. El a comentat că afirmaţiile şefului statului "trec de la extaz la agonie şi de la optimism necontrolat la pesimism acut, crează panică la nivelul populaţiei şi neîncredere la nivelul agenţilor economici şi arată o abordare diletantistă a crizei economice". În plus, se arată în comunicat, prezenţa "intempestivă" a preşedintelui la Guvern urmăreşte "confiscarea electorală a acţiunii guvernamentale privind ieşirea din criză" şi crearea unei poveşti de campanie în care şeful statului apare ca salvatorul naţiunii.

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri