Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BMW îşi lansează propria "maşinuţă" de oraş în 2013

Thursday, 08 October 2009, 06:44 Sursă: Cotidianul

După ce în anii ‘50 şi-a format mâna cu popularele Isetta, peste patru ani, grupul german va lansa un nou automobil de mici dimensiuni, menit să concureze clasa A de la Mercedes şi modelul Audi A1.

Constructorul bavarez de automobile BMW va lansa până în 2013 propria serie de maşini de dimensiuni mici care, cel mai probabil, vor fi bazate pe platforma Mini, scrie revista „Car Magazine“, citată de Cotidianul.

Noua serie, numită „0-series“, precum şi Untere Kompaktklasse (clasa subcompactă), va concura direct cu clasa A de la Mercedes şi cu Audi A1.

Auto­mo­bilele vor avea tracţiune pe faţă, o premieră pen­tru BMW, care susţinea că nu va crea niciodată astfel de maşini. Vor exista trei versiuni ale noii serii: un roadster cu două locuri, un hatchback cu trei uşi şi unul cu cinci uşi. Directorul BMW, Norbert Reithofer, a confirmat faptul că grupul pe care îl conduce pregăteşte un automobil de dimensiuni mici, de oraş, cu consum şi emisii reduse.

Potrivit unor surse citate de presă, versiunea cu motor cu combustie va avea un preţ accesibil pentru a se bucura de succes şi pe pieţele emergente.

Constructorul german nu este novice în domeniul maşinilor de „buzunar“. Începând cu 1955, BMW a construit o serie de micromaşini, numite Isetta, după un model apărut iniţial în Italia. Primul BMW Isetta avea un motor de motocicletă cu un cilindru, de 247 de centi­metri cubi. Au fost produse în total aproape 162.000 de astfel de maşinuţe.

Citeşte mai mult în Cotidianul.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri