Bisericile s-au modernizat, lăsând clopotarii fără loc de muncă

Sunday, 14 June 2009, 04:59 Sursă: Realitatea TV

Se ia un telefon mobil, se formează un cod special şi se sună: este formula modernă prin care orice preot poate face clopotele să bată la biserică. Şi cât ai zice beep se şi opresc din bătaie: printr-o simplă apăsare a tastei 0 se opreşte clopotul. Un sistem modern, care scoate, însă ceva bani din cutia milei.

Sistemul şi cloptele, în funcţie de cât de mare este clopotul costă de la 20.000 de euro până la câte sute de mii de euro. Ceva mai ieftină este cădelniţa cu sistem electronic de aprindere. Se introduce tămâie, se apasă butonul, rezistenţa se încălzeşte la 500 de grade. Este un sistem care se poate încărca de la telefonul mobil, foarte simplu de utilizat.

Tehnica nu s-a atins însă de veşmintele preoţeşti sau de pictura din biserică şi nici criza nu şi-a băgat coada în cele sfinte. Veşmintele pentru un singur preot costă până la o mie de euro, în timp ce pentru un episcop preţul ajunge chiar şi 3.000 de euro. În acelaşi timp, picturile bisericeşti sau icoanele pot ajunge la câteva mii de euro.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri