Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Biroul Politic Central al PNL a respins înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte

Monday, 02 March 2009, 14:03 Sursă: NewsIn

Preşedintele PNL a ţinut să sublinieze că el personal s-a abţinut de la vot, pentru a nu i se reproşa că are vreun interes direct în această chestiune.

De asemenea, a anunţat Tăriceanu, s-a decis desfiinţarea Consiliului Naţional prin preluarea atribuţiilor acestuia de către Delegaţia Permanentă, în schimb urmând a se înfiinţa un Consiliu Naţional Executiv care va fi intermediar întree BPC şi DP. Liderul PNL a explicat că CNE se va întruni o dată la două luni şi va fi format din membrii Biroului Politic Central, preşedinţii filialelor teritoriale şi secretarul general al PNL.

În plus, a explicat Tăriceanu, Biroul Politic Central va avea 30 de membri, dintre care 15 vicepreşedinţi, iar preşedintele partidului şi foştii preşedinţi vor face parte din această structură. În schimb, propunerea ca preşedinţii celor opt filiale PNL care sunt bine clasate în urma alegerilor să facă parte automat din BPC nu a întrunit majoritatea.

Delegaţia Permanentă a PNL Iaşi a decis, sâmbătă, să-l sprijine pe Crin Antonescu la şefia PNL, în timp ce acesta a anunţat că îl va susţine pe deputatul Relu Fenechiu pentru o funcţie în conducerea partidului, de prim-vicepreşedinte sau vicepreşedinte, transmite corespondentul NewsIn.

"Nu vrem să facem o bisericuţă în PNL, care să elimine altă bisericuţă. (...) De fiecare dată când am susţinut pe cineva pe şefia partidului, acesta a ieşit. Atunci când ai un lider puternic, trendul poate fi ascendent dinspre Bucureşti spre teritoriu", a spus şeful PNL Iaşi, Relu Fenechiu, adăugând că al doilea candidat la şefia PNL, Călin Popescu Tăriceanu, nu i-a solicitat sprijinul.

Crin Antonescu, prezent la Iaşi, a declarat că îl va susţine pe Fenechiu pentru a fi ales într-o funcţie de conducere în cadrul partidului.


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri