Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Berlusconi îi sfătuieşte pe sinistraţii italieni să-şi cumpere mobilă Ikea cu bani de la stat

Saturday, 25 April 2009, 16:44 Sursă: NewsIn

"Sunt încă locuri în hoteluri şi în cele 1.300 de apartamente libere. Este suficient să mergeţi la Ikea şi cu bani puţini se mobilează", a declarat Silvio Berlusconi aflat în vizită în satul Onna, unde au murit 40 de oameni. Aici a fost epicentrul seismului şi localitatea a fost devastată de cutremur.

"Acum îmi trece prin minte. Vom adopta o dispoziţie pentru a vă rambursa această mică sumă de bani", a adăugat Berlusconi, citat de agenţia ANSA.

Premierul Berlusconi s-a dedicat total reconstrucţiei în L'Aquila şi în împrejurimi, având grijă de imaginea sa de prezidenţiabil şi s-a dus în regiune cu ocazia sărbătorii naţionale din 25 aprilie, care marchează eliberarea nordului Italiei, în 1945, de către partizani, cu ajutorul aliaţilor.

Joi, şeful guvernului a anunţat că summitul G8 din iulie, prevăzut iniţial în Sardinia, va avea loc la L'Aquila, motivând că astfel s-ar face economii ce ar putea fi folosite pentru reconstrucţie.

Cutremurul s-a soldat cu aproape 300 de morţi şi 65.000 de sinistraţi, dintre care aproape 35.630 trăiesc în tabere de corturi.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri