Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu: Voi face gestul politic în favoarea românilor în privinţa numirii lui Bărbulescu la CSM

Thursday, 05 November 2009, 10:38 Sursă: REALITATEA.NET

Şeful statului a refuzat să spună dacă va accepta sau nu propunerea de numire a Lidiei Bărbulescu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, subliniind că va rezolva acest lucru în cadru instituţional, şi nu într-o emisiune de radio.

Întrebat dacă nu a luat încă o decizie în ce priveşte numirea fostului preşedinte CSM la Înalta Curte, Băsescu a spus că încă nu a primit dosarul acesteia de la CSM. "Trebuie să primesc solicitarea", a insistat Băsescu, asigurând că va face "gestul politic care este în favoarea românilor". "Adică voi face tot ce trebuie, vă asigur!", a spus preşedintele.

Judecătorul Lidia Bărbulescu declara pe 22 octombrie după votarea sa de către CSM ca preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că nu are niciun motiv să se îndoiască de faptul că preşedintele Traian Băsescu o va numi în această funcţie.

Magistratul Lidia Bărbulescu a fost aleasă cu majoritate de voturi, de Secţia de judecători a CSM preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, propunerea urmând să fie trimisă preşedintelui Traian Băsescu, şeful statului semnând astfel de numiri.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri