Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu revine: Realitatea TV şi Gardianul nu au avut avizul INEC

Wednesday, 02 December 2009, 09:07 Sursă: REALITATEA.NET

Traian Băsescu a explicat că Administraţia Prezidenţială s-a adresat INEC, când a cerut expertiza asupra înregistrării care a apărut în presă şi îl arată că ar lovi un copil în public, şi că televiziunile au apelat la un expert al institutului.

\"Poţi să obţii documentul de la un expert independent sau de la un institut. Eu m-am adresat institutului. Domnul Racoviceanu a  spus că a cerut o expertiză de la un expert\", a declarat Băsescu care a considerat că ar fi trebuit să spună mai exact, că \"Realitatea TV şi Gardianul au o expertiză de la un expert al INEC\".

Întrebat ce film a trimis la expertizare la INEC, Băsescu a afirmat că a  trimis exact filmuleţul care a fost difuzat de Antena 3 şi de Realitatea TV şi care a apărut prima oară pe site-ul Gardianul.
\"Am trimis exact filmul transmis de Gardianul, Antena şi Realitatea. Păi dacă filmul respectiv nu este un original, atunci este un fals. Am dreptul să am un punct de vedere\", a susţinut şeful statului.

Şeful statului a afirmat luni că trustul Realitatea, dar şi ziarul Gardianul, care a publicat pentru prima dată aceste imagini, ar avea deja acest aviz, şi numai reaua voinţă le împiedică să le publice.

\"Ziarul Gardianul şi trustul Realitatea sunt în posesia avizului de la INEC prin care li se face cunoscut în mod ştiinţific faptul că acel filmuleţ e trucat, însă laşitatea, lipsa de responsabilitate, îi face şi pe unii şi pe altii să nu facă public rezultatul\", a afirmat şeful statului.

Realitatea TV nu are niciun fel de aviz de specialitate de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice privitor la imaginile în care preşedintele Traian Băsescu ar fi lovit un copil, la un miting electoral în 2004. Conducerea INEC a confirmat că singura solicitare a venit din partea administraţiei prezidenţiale, şi nu de la mass-media.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri