Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu despre absenţa sa de la Ziua Marinei: Anul ăsta am preferat Gorjul

Saturday, 15 August 2009, 11:44 Sursă: NewsIn

"Anul ăsta am preferat Gorjul", a spus Băsescu, după ce a fost întrebat de ce a venit la Tismana şi nu s-a dus la Ziua Marinei, aşa cum obişnuia în anii trecuţi.

Şeful statului a participat la Mănăstirea Tismana la slujba de Adormirea Maicii Domnului, împreună cu soţia sa, Maria. Deşi a fost întâmpinat şi salutat la sosire de sutele de oameni veniţi la mănăstire, vizita şefului statului nu a fost lipsită de incidente. La plecare, un cetăţean a strigat după el :"Huo. Hoţule. Ce cauţi la Tismana?".

Preşedintele a fost întâmpinat la sosire, în jurul orei 11.30 de subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, şi de oficialităţi locale. Preşedintele a parcurs pe jos drumul de câteva sute de metri de la locul în care a coborât din maşină şi până la mănăstire, fiind aclamat de sutele de oameni aflaţi pe cele două margini ale drumului. Şeful statului a asistat la slujbă în curtea mănăstirii după care a intrat în biserică şi s-a închinat la sfintele moaşte.

Mii de persoane au venit, sâmbătă, la Mănăstirea Tismana, unde slujba de Adormirea Maicii Domnului a fost oficiată de un sobor de preoţi şi de mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu. Tot sâmbătă, la câţiva kilometri de mănăstire, a avut loc şi târgul de la marginea pădurii Şarşori, unde s-a desfăşurat Festivalul cântului şi portului oltenesc "Tismana 2009", iar în mai multe localităţi au fost organizate serbări prilejuite de Ziua Minerului, şeful statului primind invitaţii în acest sens de la conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi de la Federaţia Naţională Mine Energie.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri