Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu: Dan Nica a pus DGIPI la dispoziţia lui Marian Vanghelie, Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu

Thursday, 15 October 2009, 20:39 Sursă: REALITATEA.NET

Radu Moraru: Dar Vanghelie acuma, poate un cetăţean, fie el şi primar, să aibă nişte casete de la nişte servicii secrete, cu arhiva lui Doi şi-un sfert?

Traian Băsescu: Legal, nu, domnu Moraru, legal, nu.

R.M. : Păi mi-aţi dat răspunsul, înseamnă că poate avea.

T. B. : Poate, pentru că acel serviciu a fost pus total de domnul Nica la dispoziţia domnului Vanghelie, a lui Mitică Iliescu (Dumitru Iliescu - n.red.), fostul general SPP, a lui Voicu (Cătălin Voicu - n.red.), parlamentarul.

În replică, Dan Nica a intervenit telefonic în emisiunea Ora de foc, de la Realitatea TV, spunând că totul e o minciună sfruntată, iar preşedintele vrea doar să deţină controlul asupra acestei instituţii. 

De asemenea Dan Nica a anunţat că "în această seară, mai pe înserat tot ceea ce înseamnă conducerea acestei instituţii a fost schimbată, aşa că şi acest serviciu de informaţii se află complet sub tutela lui Traian Băsescu".

Replica lui Marian Vanghelie nu a întârziat să apară. Acesta susţine că "fondul problemei şi problemele acestei arhive nu se află la Marian Vanghelie, ci dacă domnul preşedinte nu ar fi avut probleme, tot ce a zis Vanghelie rămânea o glumă".

Totodată Vanghelie a acuzat că îşi va da demisia şi va pleca din viaţa politică, dacă se dovedeşte vreodată că el a fost acolo "filmat sau fotorgafiat."

Scandalul a început pe 5 septembrie 2009, când Marian Vanghelie a afirmat că deţine casete din arhiva DGIPI, care ar putea fi folosite în campania electorală contra lui Traian Băsescu. Informaţia a fost susţinută ulterior şi de colegul de partid a lui Vanghelie, Miron Mitrea.

La scurt timp după declaraţie, Vanghelie a revenit şi a negat că a avut acces direct la informaţiile de la DGIPI. Însă a admis că ştie multe, pentru că are "prieteni" în structurile de stat, dar care nu vor să spună ceea ce ştiu.

La sfârşitul lui septembrie, după ce Dan Nica atrăgea atenţia că alegerile prezidenţiale ar putea fi fraudate, premierul Emil Boc a cerut revocarea sa, iar Traian Băsescu a semnat decretul de demitere. 

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri