Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu: Ce aţi făcut, mi-aţi picat referendumul? Anastase: Nu noi, majoritatea

Wednesday, 21 October 2009, 11:48 Sursă: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu a venit la Biroul Electoral Central pe jos, lăsând coloana oficială pe Calea Victoriei,din cauza aglomeraţiei.
Băsescu a fost întâmpinat de liderii PD-L, în frunte cu Emil Boc şi miniştrii Cabinetului demis în urma moţiunii de cenzură.

"Ce aţi făcut măi, mi-aţi picat referendumul?", s-a adresat şeful statului râzând, Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, pe care a remarcat-o în mulţime.

"Nu noi, majoritatea", a răspuns Anastase, referindu-se la celelalte partide parlamentare, în afară de PD-L, care au votat pentru aviz negativ la solicitarea de organizarea de referendum pentru un Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300.

Parlamentarii au votat, miercuri dimineaţă, referendumul pentru unicameral şi au dat aviz negativ cu 233 de voturi pentru respingere şi doar 131 de voturi favorabile. 

Şeful statului şi-a depus candidatura la Biroul Electoral Central, afirmând că trebuie să-şi continue reformele pe care le-a început în acest mandat


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri