Barbie, la aniversarea de 50 de ani, un ideal feminin de neatins

Friday, 06 March 2009, 17:33 Sursă: bbc.co.uk

Autor: Realitatea.NET

Pentru o femeie care îşi sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare, Barbie arată extraordinar. Nicio modificare faţă de păpuşa care îi încânta pe bunicii de astăzi, pe vremea când şi ei erau copii.

A apărut pe data de 9 martie 1959 şi, de-a lungul timpului, a fost subiectul a numeroase dezbateri legate de aspectul ei fizic. Părul blond, gâtul subţire şi talia de viespe fac din Barbie un ideal feminin aproape imposibil de atins. Mattel, compania care produce Barbie, susţine că nu a calculat niciodată dimensiunile ei pentru a le reda la scară reală şi a vedea dacă Barbie ar putea măcar să se ţină pe picioare dacă ar fi o femeie adevărată. 

Totuşi, cercetătorii de la Universitatea South Australia au descoperit că o femeie la 100.000 ar putea avea dimensiunile unei păpuşi Barbie. O femeie normală care ar încerca să arate ca Barbie ar trebui să aibă cu 17% mai puţină grăsime în corp decât este necesară pentru a duce o viaţă sănătoasă. 

Pentru ca o femeie normală, cu o talie de 70 de centimetri, să păsreze proporţiile Barbie, aceasta ar avea o înălţime de 2 metri şi 20 de centimetri. Ar avea şolduri de peste 100 de centimetri şi un bust de aproape 84 de centimetri.

Dacă ar fi ca o femeie de 1,68 de metri să păstreze dimensiunile Barbie, atunci ea ar avea o talie de 50,8 centimetri, un bust de 68,5 centimetri şi şolduri de 73,6 centimetri. Brigitte Bardot a fost femeia care a devenit celebră pentru talia ei de 50 de centimetri, deci standardul Barbie ar putea fi atins, deşi ar fi foarte dificil. 

Totuşi, majoritatea persoanelor sunt de părere că Barbie este o păpuşă foarte frumoasă, care ar trebui să rămână doar atât. Până şi femeia-Barbie, Sarah Burge, care a cheltuit peste 500.000 de lire sterline pentru a semăna cu celebra păpuşă recunoaşte că Barbie ar arăta ciudat dacă ar fi o femeie reală.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri