Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bănicioiu a cerut Comisiei de anchetă în cazul Udrea să cerceteze relaţiile Ministerului Turismului cu BRD

Wednesday, 16 September 2009, 13:06 Sursă: NewsIn

Social-democratul Nicolae Bănicioiu a declarat, în plenul Comisiei, că a apărut "un element de noutate" în ultimele zile în privinţa anchetei pe care o desfăşoară Comisia parlamentară. "Prin demersul unor jurnalişti şi pentru că am avut acces la informaţii publice, am căutat acţionariatul de la postul francez TF 1, deţinătorul Eurosport. Reprezentantul grupului Societe Generale este acţionar la TF 1, ceea ce intră puţin in contradicţie cu ce ne-au spus cei de la Ministerul Tineretului până acum", a declarat Bănicioiu.

Deputatul PSD a apreciat că forul de anchetă ar trebui să discute şi "această latură a conflictului de interese". "Nu spun că există un conflict între protocolul binevoitor între BRD şi MT. Dar acum este evident faptul că Ministerul Tineretului a cumpărat publicitate de la un post care are în acţionariat reprezentantul  BRD din Franţa.Trebuie investigat acest lucru. M-aş bucura să am un sprijin şi din partea ANI", a propus social-democratul.

"Şi noi am făcut independent cercetarea. Societe Generale este acţionar cu 5,9% la postul TF 1, proprietarul Eurosport" a întărit informaţia preşedintle Comisiei, Ludovic Orban. "Sunt prea mutle coincidenţe, Ministerul Turismului a preferat să lucreze cu firme foarte apropiate cu BRD, cu firma de publicitate a BRD şi o televiziune din lanţul respectiv. Sunt lucruri pe care nu ni le-au spus din start, au spus că nu există nicio legătură şi că au verificat aceste lucruri", a adăugat Bănicioiu.

Potrivit unor deputaţi din Comisia de anchetă, social-democraţii intenţionează să facă noi audieri pentru a lămuri aceste situaţii, prelungind astfel activitatea forului. Pe de altă parte, liberalii doresc să tranşeze problema mai rapid şi acuză presiuni din partea PD-L pentru tergiversarea lucrărilor.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri