Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Autoritatea Aviaţiei Civile din Italia a suspendat licenţa companiei low-cost MyAir

Wednesday, 22 July 2009, 18:32 Sursă: REALITATEA.NET

Autoritatea Aviaţiei Civile a decis suspendarea licenţei din cauza serviciilor foarte proaste ale companiei din ultimele zile, printre care şi cazul a 172 de marocani lăsaţi marţi într-un aeroport. Suspendarea va începe din noaptea de pe 23 iulie.

În ajutorul marocanilor, blocaţi pe aeroportul din Venezia încă de luni, a venit guvernul marocan ce a trimis după ei un avion al companiei Royal Air.

ENAC informează într-un comunicat că "a emis un decret de urgenţă prin care revocă licenţa provizorie care i-a fost acordată temporar la 25 iunie".

Această autorizaţie fusese acordată "cu condiţia ca, în aşteptarea restructurării sale financiare, compania să-şi onoreze angajamentele, graţie lichidităţilor suficiente pentru garantarea gestionării planului operaţional programat", subliniază Autoritatea italiană.

În afara a 15 oraşe italiene, MyAir, creată în 2004, operează curse către 15 destinaţii internaţionale, inclusiv România.

ENAC spune că MyAir "nu a furnizat dovada unor dezvoltări concrete în ceea ce priveşte recapitalizarea", în timp ce situaţia conturilor sale nu permite "asigurarea unei acoperiri a costurilor pentru servicii de bază".

Autoritatea a apreciat, în concluzie, că prin "continuarea activităţii companiei s-ar fi agravat (...) prejudiciile suportate de pasageri".

Cursele companiei italiene low-cost MyAir, care operează zboruri de pe Băneasa spre Italia, au fost anulate miercuri.

Reprezentanţii MyAir au explicat că problemele legate de decolarea zborurilor companiei se datorează neajunsurilor financiare cu care se confruntă compania, dar că acestea vor fi depăşite.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri