Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Australian Open: Andrei Pavel şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a abandonat partida cu Murray din cauza durerilor de spate

Tuesday, 20 January 2009, 07:49 Sursă: REALITATEA.NET

După aproape un an în care a fost chinuit de probleme medicale, Andrei Pavel s-a întors pe terenul de tenis, însă revenirea sa a a fost una de scurtă durată. Doar 45 de minute a durat aventura australiană a tenismenului român.

Pavel a avut şi ghinion, pentru că soarta i-a scos în faţă un adversar de calibru pentru primul turneu de Grand Slam al anului, britanicul Murray, însă până l-a urmă tenismenul român a fost doborât mai ales de vechea sa problemă, durerile de spate.

Pavel a a început bine meciul cu Andy Murray, cap de serie numărul 4 la Australian Open, 1-0 şi 2-1 în primul set, însă lipsa condiţiei fizice şi-a pus apoi amprenta asupra jocului românului. După ce la începutul setului secund a avut nevoie şi de sprijinul medicului, Pavel s-a retras în cele din urmă din cauza durerilor de spate, la scorul de 2-6, 1-3.

Tenismenul român şi-a anunţat apoi retragerea din activitate. Pavel îşi va continua însă activitate în tenis, în postura de căpitan-nejucător al României la Cupa Davis.

"Nu vreau să mai încerc, nu vreau să îmi pun sănătatea în pericol doar pentru a mai juca un turneu în plus. Nu vreau să mă mai operez o dată, de ce să o fac? Într-o săptămână fac 35 de ani şi nu sunt Lance Armstrong", a declarat Andrei Pavel, care a fost al doilea sportiv ca vârstă de la Australian Open după francezul Fabrice Santoro.

Pavel a adăugat că intenţiona să se retragă la Turneul de la Bucureşti, însă nu vrea să îşi rişte şi mai mult sănătatea. "Am această problemă de peste 8 ani, dar în luna octombrie a anului trecut am făcut un control şi a ieşit bine. Am decis să evoluez în turneele de Mare Şlem din acest an şi să mă retrag la competiţia de la Bucureşti. Dar nu întotdeauna lucrurile se întâmplă aşa cum vrei. Durerea la spate încă persistă şi nu vreau să merg mai departe", a precizat sportivul român, care a suferit în meciul cu Murray o deplasare de vertebră, la scorul de 2-6, 1-3.  

Pavel, în vârstă de 35 de ani, are în palmares un sfert de finală la Roland Garros, în 2002, şi cea mai bună poziţie din carieră a fost locul 13 mondial.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri