Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atentat sinucigaş la Mogadiscio: 22 persoane ucise, printre care care şi trei miniştri

Thursday, 03 December 2009, 13:32 Sursă: REALITATEA.NET

Cel puţin 22 persoane, majoritatea studenţi, dar şi trei miniştri ai guvernului de tranziţie somalez şi doi jurnalişti au fost ucişi într-un atentat sinucigaş la Mogadiscio, în timpul unei ceremonii de decernare a diplomelor, transmite AFP.

Atacul a avut loc într-un hotel situat în partea capitalei somaleze controlate de către guvern. Potrivit unui angajat al hotelului, un student care avea explozibil aspra lui l-a detonat în mijlocul mulţimii.

Au fost ucişi ministrul Învăţământului Superior, ministrul Învătământului şi ministrul Sănătăţii, iar ministrul Sportului se află la spital în stare gravă. De asemenea, în atentatul soldat cu 22 morţi şi peste 40 de răniţi şi-au pierdut viaţa un corespondent al postului de radio Shabelle şi un cameraman al televiziunii al-Arabyia.

\"Aştepatm în faţa sălii, când a avut loc o explozie puternică. M-am trezit la pământ, înconjurat de fum şi de ţipete\", a declarat fotograful AFP prezent la eveniment. Un alt martor a declarat că cel care a produs explozia era un bărbat îmbrăcat în femeie.

Susţinut de comunitatea internaţională, partidul preşedintelui şeic Sharif Ahmed deţine, din ianuarie 2009, controlul a doar câtorva cartiere din capitală. Partidul este susţinut de o armată din 5.300 de soldaţi, căreia i se opun insurgenţii şebab şi mişcarea Hezb al-Islam.

Insurgenţii şebab îşi reclamă apartenenţa la al-Quida şi suţin ideologia jihadului mondial.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri