Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Asistentele medicale, infirmerele sau îngrijitoarele din Braşov se recalifică

Tuesday, 08 December 2009, 17:29 Sursă: Realitatea TV

Daniela Stoichicianu lucrează la un spital din judeţul Braşov de aproape 20 de ani. Marţi, la ieşirea din tură a mers direct la sindicat, să se înscrie la cursuri de recalificare. \"La cursul de baby sitter şi la cel de îngrijire la domiciliu m-am înscris, dar s-ar putea să optez şi pentru coafură sau manichiură\", spune ea.

Asistenta spune că a făcut liceul sanitar din pasiune.  Cele două decenii de muncă în spital nu i-au adus însă numai bucurii.  \"Sunt avantaje şi dezavantaje, avantaje când vezi mulţumirea pacienţilor, dezavantajele materiale, salariul\", adaugă cadrul medical.

Asistentele şi celelalte cadre medii sanitare care vor termina cursurile vor fi protejate în cazul unor eventuale noi concedieri. Sindicaliştii se tem că acestea vor avea loc, în ciuda crizei acute de personal.

Cele care vor urma cursurile nu sunt obligate să părăsească sistemul, dar vor avea alternative prin aceste certificate recunoscute în toată Uniunea Europeană. Cursurile de recalificare pentru asistente vor dura 10 săptămâni şi vor începe în luna ianuarie.

 

 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri