Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aproape 1.000 de muncitori din Slatina vor fi disponibilizaţi începând din luna aprilie

Wednesday, 15 April 2009, 09:15 Sursă: Realitatea TV

Comenzile au scăzut drastic la uzina ALRO Slatina. Ca urmare, 700 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă în următoarele luni. În funcţie de vechime, muncitorii vor primi plăţi compensatorii între 10.000 şi 30.000 de lei. "E o situaţie dureroasă, nu au nicio perspectivă. Piaţa muncii e la pământ, angajări se fac doar fictiv", a spus Tiberiu Naghy, lider de sindicat la ALRO Saltina.

Şi patronii celorlalte fabrici din Slatina au decis să facă reduceri de personal. "Electrocarbonul a făcut două restructurări, una pe 1 ianuarie, de 78 de persoane, alta individuală pe 3 martie, de 29 de salariaţi. Astăzi am primit la sindicat un proiect de concediere colectivă de 137 de persoane", a declarat liderul de sindicat de la Electrocarbon, Marian Cristescu.

Situaţia este şi mai gravă pentu muncitorii care vor fi trimişi acasă fără a primi plăţi compensatorii. "Din păcate, contractul de muncă de la Altur nu mai prevede plăţi compensatorii pentru salariaţii concediaţi. La Artrom Slatina se aplică o altă găselniţă a patronilor, nu sunt concedieri colecive tot pentru a se evita plăţile compensatorii şi salariaţii sunt trimişi acasă", a precizat consilierul juridic de la Cartel Alfa, Sorin Costescu.

Liderii de sindicat din mai multe societăţi au anunţat că, în perioada următoare, vor declanşa acţiune de protest.Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri