Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Apa, la fel ca şi ciocolata, poate să ne amelioreze durerea, potrivit specialiştilor

Thursday, 15 October 2009, 08:33 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii au folosit în experimentele lor cobaii şi au descoperit că atât
ciocolata cât şi apa au aceleaşi efecte asupra lor, potrivit Daily Mail. Această concluzie contrazice credinţa de până acum, potrivit căreaia doar alimentele şi sucurile care conţin zahăr ameliorează durerea. "Studiul arată că durerea nu trece dacă consumăm alimente  care conţin multe calorii. Apa nu are calorii, zaharina nu are zahăr, însă ambele au acelaşi efecte, la fel ca şi ciocolata. Este într-adevar uimitor", a precizat doctorul Peggy Mason, de la Universitatea din Chicago.

Specialiştii consideră că alimentele şi băuturile ne ajută să scăpăm de durere numai dacă le consumăm din plăcere. Ciocolata nu a avut niciun efect asupra cobailor atunci când aceştia erau bolnavi.

Oamenii de ştiinţă au explicat că o anumită zonă din creier, denumită raphe magnus, ne ajută să uităm de durere când mâncăm sau bem. Mai multe studii au demonstrat că bebeluşii suportă mai uşor durerea provocată de o injecţie dacă li se dă să bea băuturi îndulcite. Însa Peggy Mason consideră că ultimele descoperiri ar putea pune capăt practicii de a folosii dulciurile pentru a calma copii care sunt duşi la medic.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri