Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Antrenorul Lucian Râşniţă a fost suspendat în urma scandalului sexual în care a fost implicat

Friday, 31 July 2009, 11:53 Sursă: NewsIn

"Râşniţă a fost suspendat din funcţie pe perioada procesului, până la o hotărâre definitivă. În locul său a fost numit Popa Seviştean. Săptămâna viitoare va avea loc o nouă şedinţă în care se vor dezbate probleme tehnice ale lotului", a spus Gaţu, în urma şedinţei CA a Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea.

Gaţu a precizat totuşi că jucătoarele care îl acuză pe Râşniţă de hărţuire sexuală vor fi pedepsite aspru dacă acesta va fi declarat nevinovat. "Dacă Râşniţă va fi găsit nevinovat, atunci jucătoarele vor suporta consecinţele calomniei lor. Membrii Consiliului de Administraţie nu au abilităţi de judecător, nu au putut stabili cine e vinovat, astfel că am ajuns la această decizie".

În schimb, Râşniţă a declarat la ieşirea de la şedinţă că nu acceptă să fie suspendat şi este decis să atace decizia în instanţa civilă. "Dacă voi fi suspendat, voi acţiona această deczie în justiţie şi forurile competente vor decide dacă e corectă suspendarea mea sau îmi pot continua munca aici. Eu nu-mi dau demisia pentru că nu am de ce, muncesc aici de 8 luni. Nu sunt vinovat decât că am avut prea multă omenie cu subalternii mei. Domnul Gaţu chiar asta mi-a reproşat, că nu am luat sancţiuni imediat. Se urmăreşte să nu se formeze noua grupă de junioare, '94-'95", a explicat acesta.

Antrenorul Lucian Râşniţă, fost selecţioner al naţionalelor României de handbal feminin şi masculin, care în prezent ocupă funcţia de tehnician coordonator al Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, este acuzat de mai multe sportive de hărţuire sexuală. Conform cotidianului ProSport, trei dintre handbalistele de la Vâlcea au depus plângeri împotriva tehnicianului, însă acesta susţine că este nevinovat, iar cineva încearcă să îl discrediteze.


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri