Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANSVSA a aplicat într-o săptămână amenzi de peste 100.000 lei în unităţile de învăţământ

Friday, 25 September 2009, 13:15 Sursă: NewsIn

De asemenea, au fost aplicate 155 avertismente, şase ordonanţe de suspendare a activităţii şi trei ordonanţe de interzicere a activităţii.

Principalele nereguli pentru care s-au aplicat sancţiunile contravenţionale au fost nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, organizarea necorespunzătoare a spaţiului de depozitare legume-fructe, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare. În plus, inspectorii ANSVSA au găsit produse alimentare fără elemente de identificare.

ANSVSA a mai constatat în urma acestor controale lipsa spaţiului pentru pregătirea legumelor, lipsa monitorizării temperaturii, lipsa buletinelor de analiză privind calitatea apei folosite la prepararea hranei, lipsa contractelor cu o firmă autorizată de dezinsecţie, deratizare, dezinfecţie, lipsa contractelor cu o firmă autorizată pentru neutralizarea deşeurilor, precum şi lipsa carnetelor de sănătate.

ANSVSA a demarat în urmă cu o săptămână controale în creşele, grădiniţele, unităţile de învăţământ şi şcolile cu program internat, semi-internat sau after-school din întreaga ţară, cu scopul diminuării riscului de apariţie a unei toxiinfecţii alimentare în aceste unităţi.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), această acţiune se va prelungi, faţă de terminul iniţial de 30 septembrie, până în perioada vacanţei de iarnă.

Conform datelor ANSVSA, în cazul în care se constată nerespectarea prevederilor legale, se vor lua măsurile legale corespunzătoare de sancţionare, putându-se merge până la suspendarea sau chiar interzicerea activităţii unităţilor respective.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri