Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Angela Merkel rămâne cea mai influentă femeie de pe planetă, potrivit revistei Forbes

Thursday, 20 August 2009, 06:33 Sursă: NewsIn

Cu excepţia lui Merkel, restul topului zece al celor mai puternice femei din lume este format din şefe de companii, printre care franţuzoaica Anne Lauvergeon, preşedinta grupului nuclear Areva (locul 9) sau americanca Irene Rosenfeld, preşedinta Kraft Foods(6).

Dacă anul trecut, locul al şaptelea era ocupat de secretarul de stat de atunci, Condoleezza Rice, actuala şefă a diplomaţiei americane, Hillary Clinton, se clasează abia pe locul 36, deşi anul trecut, când nu era decât senator de New York, fusese pe 28.

Ministrul francez al economiei Christine Lagarde este pe locul 17, în coborâre cu trei poziţii, iar soţia preşedintelui american Michelle Obama îşi face intrarea în top pe locul 40. Preşedinta Argentinei Cristina Fernandez este pe locul 11, cu două mai sus decât anul trecut.

Lista celor mai puternice femei din lume este, în proporţie de 60%, americană. Este de remarcat prezenţa câtorva indience, printre care Sonia Gandhi, preşedinta Partidului Congresului care a câştigat alegerile legislative, aflată în plină ascensiune de pe poziţia a 21-a în 2008 pe a 13-a anul acesta.

Judecătoarea new-yorkeză de origine portoricană Sonia Sotomayor, devenită judecătoare la Curtea Supremă a Statelor Unite, intră în top pe locul 54, fiind devansată de Janet Napolitano, secretar pentru securitate internă (51).

Vedeta de televiziune Oprah Winfrey coboară de pe locul 36 pe 41, iar noua şefă a grupului Yahoo Carol Bartz este pe locul 12, faţă de locul 50 pe care îl ocupase anul trecut predecesoarea ei în funcţie, Susan Decker.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii urcă şi ea de pe locul 58, în 2008, pe locul 42, anul acesta.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri