Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Andy Murray este noul nr. 2 în tenis

Sunday, 16 August 2009, 08:16 Sursă: NewsIn

După ce Nadal şi Federer au fost eliminaţi în sferturile de finală ale Rogers Cup, Murray avea nevoie de calificarea în finală pentru a-şi asigura locul 2. Astfel, britanicul l-a învins, sâmbătă seara, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, scor 6-4, 7-6, şi va deveni primul jucător care ocupă una dintre primele două poziţii, în afară de Nadal şi Federer, după 18 iulie 2005.

Prin calificarea în finala de duminică, Murray a acumulat 8.850 de puncte, iar Nadal va rămâne cu 8.665, întrucât nu a reuşit să îşi apere titlul câştigat în sezonul trecut la Montreal.

"E minunat! E cel mai mare pas în clasament pe care l-am făcut atât de repede. Am jucat constant bine în acest an şi, chiar dacă nu am câştigat un Grand Slam, cred că am făcut destule să merit să fiu numărul 2 mondial şi să am speranţe că într-o zi voi deveni lider", a spus Murray.

În finala care va avea loc duminică, Murray îl va întâlni pe argentinianul Juan Martin del Potro, care a dispus în semifinale de americanul Andy Roddick, scor 4-6, 6-2, 7-5.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri