Alte două decese în rândul pacienţilor cu A/H1N1 din România, bilanţul total a ajuns la 32

Sunday, 20 December 2009, 09:52 Sursă: NewsIn

Până duminică , în ţară au fost confirmate 55 de noi cazuri de gripă porcină, numărul total al cazurilor de la începutul pandemiei fiind de 5.207. Cele mai multe cazuri noi se înregistrează în Bucureşti (20).

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat, marţi, că majoritatea persoanelor cu A/H1N1 decedate în România aveau între 30 şi 44 de ani, iar rata naţională de mortalitate a ajuns la 0,52%.

Grupa de vârstă cea mai afectată de forme de gripă uşoare este 15-29 ani, iar la grupa 45-59 de ani se înregistrează cele mai multe forme severe, au precizat reprezentanţii ministerului.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a atras atenţia că, la pacienţii cu A/H1N1, decesul poate surveni în doar 48 de ore, ca urmare a unei infecţii respiratorii severe.

Secretarul de stat a mai anunţat că persoanele care fac parte din grupele de risc şi refuză vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 îşi vor plăti tratamentul în cazul în care se vor îmbolnăvi, la fel ca şi personalul medico-sanitar care refuză imunizarea.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri