Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Albinele pot "număra" până la patru

Wednesday, 28 January 2009, 14:48 Sursă: REALITATEA.NET

Testele efectuate în laborator au arătat că albinele pot face diferenţa între tipare care conţin două sau trei puncte şi, cu puţină instruire, şi între cele cu trei sau patru puncte. Albinele nu numără în adevăratul sens al cuvântului, dar pot distinge şi ţine minte câte puncte văd. Cercetătorii au acum în plan să testeze dacă pot efectua operaţii aritmetice minime.

"Nu ne aşteptam să descoperim aceste abilităţi în rândul insectelor, deşi au existat multe dovezi ale faptului că vertebrate precum porumbeii, papagalii sau maimuţele au anumite competenţe matematice", a spus doctorul Shaowu Zhang, preşedintele centrului. "Acum suntem convinşi că există o legătură între insecte, oameni şi animale", a completat acesta.

"Credem că albinele folosesc două sisteme de memorie. Primul este memoria funcţională, pe care o folosesc pentru a număra punctele care indică locul în care se află recompensa", a spus doctorul Zhang. "Al doilea sistem foloseşte reguli de memorie. Am observat acest lucru după ce am schimbat ordinea punctelor şi albinele tot au putut să găsească drumul spre recompensă", a completat acesta.

"Abilitatea albinelor de a face diferenţa între numere le poate ajuta să găsească surse de polen chiar dacă se află la o distanţă foarte mare de acestea", a încheiat cercetătorul.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri