Al treilea român a murit din cauza gripei porcine în Italia

Sunday, 15 November 2009, 10:05 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Românul a decedat în spitalul San Giovanni di Dio, fiind internat acolo după ce analizele medicale au confirmat infectarea cu virusul A/H1N1. Este cea de-a patra victimă înregistrată sâmbătă în provincia Campania şi al şaselea deces, tot de sâmbătă, din Italia.

Campania, regiunea din care face parte Napoli, sudul Italiei, continuă să fie teritoriul cel mai afectat de virusul AH1N1, aici au murit, în total, 22 de persoane din cauza gripei porcine.

Gripa pandemică a făcut primele sale victime şi în Piemont, în nord, unde un pensionar în vârstă de 67 de ani a decedat la Novara, şi în Umbria, în centrul ţării, unde o femeie în vârstă de 48 de ani, care suferea de grave probleme respiratorii, a murit vineri.

Italia are un program de vaccinări, de care ar urma să beneficieze 40% din populaţie până la începutul anului viitor.

Alţi doi români au murit din cauza gripei porcine. O româncă în vârstă de peste 70 de ani, a decedat pe 5 noiembrie, în Ungaria, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.

Pe 12 noiembrie, ambasada României în Austria a confirmat că un bărbat de naţionalitate română a murit din cauza gripei porcine. Acesta era un muncitor în construcţii aflat în Austria din martie.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri